Lähes poikkeuksetta syötyäni jotain hyvää ravintolassa, yritän kotona kyhätä saman annoksen makuja muistelemalla ja raaka-aineistoa kopioimalla. Sormiruokakokkailu toi tähän harrastukseen vielä uuden ulottuvuuden: nyt päässäni raksuttaa jatkuvasti, miten omat lempiruokani taittuisivat minimiehelle helposti tarjottavaan muotoon.
Tässä yksi tuollainen ravintolatuliaisesta arkiruokalemppariksi kehitelty ja sittemmin sormiruokamuotoon sovitettu resepti, olkaa hyvät!
PIHVIT
n. 15 pihviä
400g broilerin jauhelihaa
2 rkl öljyä
1 reilu rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
1 kevätsipuli (tai ns.kesäsipuli) varsineen
1/2 suippopaprika
1 yksikyntinen valkosipuli
1 dl omenatuoremehua
1/2 sitruunan mehu
1 dl riisihiutaleita (tai kaurahiutaleita)
hyppysellinen chilijauhettahyppysellinen kuivattua korianteria
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Hienonna sipulit ja suippopaprika. Kuumenna öljy pienessä kattilassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää maapähkinävoi ja sekoittele huolellisesti. Lisää omenamehu ja sitruunan mehu ja anna kiehua hetkisen.
- Ota seos pois levyltä, lisää riisihiutaleet ja mausteet ja anna turvota muutama minuutti. Kaada seos kulhoon ja lisää broilerin jauheliha, sekoita taikinaksi.
- Vedellä kostutetuin käsin muotoile pieniä pihvejä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunissa n.25 minuuttia.
KURKKUVERMICELLI
Pieni pala kuorittua kurkkua
1 levy riisivermicelli-nuudeleita
- Tee kuoritusta kurkusta "nuudelia" spiraalileikkurilla (tai raasta se karkeaksi raasteeksi).
- Valmista vermicelli pakkauksen ohjeen mukaan.
- Yhdistä nuudelit toisiinsa. Ota valmiiksi esiin tiskirätti ja rikkaharja, sillä tämän syöminen on yhtä sotkuista kuin hauskaakin.
Kommentit
Lähetä kommentti