Eli kavereiden kesken Jokapaikan pyörykät. Täydellinen lisuke, maistuva välipala, ei lainkaan pöllömpi aamupala tai iltapala, erinomainen reissueväs - nämä pyörykät todella ansaitsevat lisätittelinsä! Mantelin ja bataatin pehmeä makeus ja appelsiinin hempeä raikkaus tekevät näistä täydellisen parin esimerkiksi kalalle, mutta toimivat tosiaan ihan sellaisenaankin tilanteessa kuin tilanteessa: myös vanhemman akuuttiin välipalanälkään!
n.20 pyörykkää
1 keskikokoinen bataatti (n.350g)
1/2 dl riisihiutaleita
1 dl manteleita jauhettuna
1 rkl öljyä
1/2 appelsiinin mehu
1 1/2 dl kauramannasuurimoita
- Kuori ja kuutioi bataatti ja keitä kypsäksi. Muussaa tai soseuta pehmeäksi kypsynyt bataatti, sekoita joukkoon riisihiutaleet ja anna jäähtyä hiukan.
- Jauha mantelit tehosekoittimessa (tai käytä valmista mantelijauhetta) ja sekoita joukkoon kauramannasuurimot. Lisää öljy ja appelsiinin mehu, sekoita tasaiseksi.
- Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele märin käsin pieniä pyöryköitä (jos taikina alkaa tarttua käsiin, huuhtaise kädet välissä kokonaan puhtaiksi ja jatka sitten) teelusikkaa apuna käyttäen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n.12 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti