Mistä ruokabloggaaja tietää, että resepti onnistui yli odotusten? Siitä, ettei ehdi räpsäistä edes pikaista kuvaa kun kuvauksen kohde on jo osittain syöty!
Tällä kertaa herkutellaan ihanilla rusinapikkuleivillä, joissa on tajunnanräjähtämistakuu: pehmeän kuohkeat ja suloisen makeat pikkuleivät syntyvät bataattipohjaisesta taikinasta ilman maitoa tai munaa tai muutakaan turhaa ja maistuvat niin mainiolta, että teinpä näitä oman satsin myös ihan vaan itselleni (tosin tummilla suklaahipuilla). Säilyvät ilmatiivissä rasiassa jääkaapissa ainakin pari päivää, sopivat pakastettavaksi ja ovat myös täydellinen eväs tuleville ruskaretkille.
Vinkki! Kypsennä kerralla reilumpi satsi bataattia ja pakasta n.180-200g satseja: saat taiottua tuoreen satsin pikkuleipiä supernopeasti!
n. 20 kpl pikkuleipiä
1 pienehkö bataatti (n.250g kuorineen)
2/3 dl rusinoita
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kaurajauhoa (tai jauhettuja kaurahiutaleita)
1/2 dl kookoshiutaleita
2 rkl öljyä
1/2 tl Ceylon-kanelia
1/2 tl kardemummaa
2 rkl appelsiinin mehua
Hiukan vehnäjauhoa tai muuta hienoa jauhoa leipomiseen
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Laita rusinat pieneen kulhoon, peitä kylmällä vedellä ja anna liota.
- Pese, kuori ja kuutioi bataatti pieniksi n.1 cm kuutioiksi. Keitä kypsäksi, valuta, muussaa sileäksi (tai soseuta tehosekoittimessa) ja anna hiukan jäähtyä.
- Yhdistä kulhossa kuivat aineet, öljy ja appelsiinimehu.
- Surauta pehmenneet rusinat pienemmäksi tehosekoittimessa ja lisää ne ja bataattisose kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Leivo jauhotetulla alustalla taikinasta kaksi pötköä ja leikkaa kumpainenkin n.10 osaan. Pyörittele osasista palloja ja litistä ne pikkuleiviksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa n.12 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti