Full disclosure, nämä pihvit ovat suussasulavan mureita, herkullisia - ja sotkevat aivan tuhottomasti. Meillä kaikki ruoka tehdään toistaiseksi ilman munaa minimiehen saatua allergisen reaktion kananmunasta, mutta näihin voisi sidosaineeksi lisätä vielä yhden munan jos se omalle sormiruokailijalle sopii. Pinsettiotteen hallitsevalle ruokailijalle pihvit eivät tuota ongelmaa, pinsettimestari noukkii mieluusti pienemmätkin muruset pöydältä (ja myöhemmin sen alta), mutta aloittelijoille voivat tuottaa turhautumista.
Toivoisin olevani suurempi kalan ystävä kuin mitä olen ja siksi koitankin aktiivisesti kehittää kalaisia reseptejä edes minimiehelle, ettei hän putoaisi samaan kalattomaan kastiin kuin molemmat vanhempansa. Olenkin ollut iloisesti yllättynyt siitä, miten mieluusti hän kalaruokiani maistelee: muistuttaa itseäkin avaamaan silmiään omille ruokaennakkoluuloille ja mahdollisesti jopa laajentamaan omaakin ruokareviiriä!
Nämä pihvit eivät ole poikkeus edelliseen, vaan suorastaan alleviivaus ja lihavointi, sen verran sukkelasti katosivat pihvit parempiin suihin. Nämä ovatkin päässeet pysyvästi meidän perheen pöperökiertoon, ja sormisuolalla maustettuna kelpasivat myös nirsoilijoille (eli vanhemmille). Ehdottomasti pienen sotkun arvoisia testattavia!
n.15-18 pihviä
Puolisen kiloa perunoita kuorittuna (n.10 pienehköä perunaa)
1 pkt ruodotonta pakasteseitiä (400g)
1 omena raastettuna
1 rkl sitruunamehua
1 tl kuivattua ruohosipulia
1 tl kuivattua persiljaa
(1 kananmuna)
Öljyä ja kauramannasuurimoita leivittämiseen
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sulata/esikypsennä seiti: nopeiten onnistuu laakealla paistinpannulla kiehuvassa vedessä (n.10-15 min).
- Pese ja kuori perunat ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Keitä, kunnes ovat juuri ja juuri kypsiä, mutta yhä hyvin napakoita.
- Murusta seiti kulhoon ja tarkista, että joukossa ei ole ruotoja. Muussaa joukkoon perunat.
- Lisää joukkoon raastettu omena, sitruunamehu ja mausteet (ja kananmuna) ja sekoita tasaiseksi.
- Muotoile öljytyin käsin taikinasta pieniä, mahdollisimman tiiviitä pihvejä ja pyörittele ne kevyesti kauramannasuurimoissa.
- Paista uunissa 10 min, käännä varovasti ja paista vielä toiset 10 min. Pihvit voi paistaa halutessaan myös pannulla öljyssä, välttäen turhaa kärventämistä.
- Anna jäähtyä ennen käsittelemistä, niin vältät enimmät murenemiset.
Kommentit
Lähetä kommentti