Siirry pääsisältöön

Sottapytyn seitipihvit


Full disclosure, nämä pihvit ovat suussasulavan mureita, herkullisia - ja sotkevat aivan tuhottomasti. Meillä kaikki ruoka tehdään toistaiseksi ilman munaa minimiehen saatua allergisen reaktion kananmunasta, mutta näihin voisi sidosaineeksi lisätä vielä yhden munan jos se omalle sormiruokailijalle sopii. Pinsettiotteen hallitsevalle ruokailijalle pihvit eivät tuota ongelmaa, pinsettimestari noukkii mieluusti pienemmätkin muruset pöydältä (ja myöhemmin sen alta), mutta aloittelijoille voivat tuottaa turhautumista.

Toivoisin olevani suurempi kalan ystävä kuin mitä olen ja siksi koitankin aktiivisesti kehittää kalaisia reseptejä edes minimiehelle, ettei hän putoaisi samaan kalattomaan kastiin kuin molemmat vanhempansa. Olenkin ollut iloisesti yllättynyt siitä, miten mieluusti hän kalaruokiani maistelee: muistuttaa itseäkin avaamaan silmiään omille ruokaennakkoluuloille ja mahdollisesti jopa laajentamaan omaakin ruokareviiriä!

Nämä pihvit eivät ole poikkeus edelliseen, vaan suorastaan alleviivaus ja lihavointi, sen verran sukkelasti katosivat pihvit parempiin suihin. Nämä ovatkin päässeet pysyvästi meidän perheen pöperökiertoon, ja sormisuolalla maustettuna kelpasivat myös nirsoilijoille (eli vanhemmille). Ehdottomasti pienen sotkun arvoisia testattavia!


n.15-18 pihviä

Puolisen kiloa perunoita kuorittuna (n.10 pienehköä perunaa)
1 pkt ruodotonta pakasteseitiä (400g)
1 omena raastettuna
1 rkl sitruunamehua
1 tl kuivattua ruohosipulia
1 tl kuivattua persiljaa
(1 kananmuna)
Öljyä ja kauramannasuurimoita leivittämiseen


- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

- Sulata/esikypsennä seiti: nopeiten onnistuu laakealla paistinpannulla kiehuvassa vedessä (n.10-15 min).

- Pese ja kuori perunat ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Keitä, kunnes ovat juuri ja juuri kypsiä, mutta yhä hyvin napakoita.

- Murusta seiti kulhoon ja tarkista, että joukossa ei ole ruotoja. Muussaa joukkoon perunat.

- Lisää joukkoon raastettu omena, sitruunamehu ja mausteet (ja kananmuna) ja sekoita tasaiseksi.

- Muotoile öljytyin käsin taikinasta pieniä, mahdollisimman tiiviitä pihvejä ja pyörittele ne kevyesti kauramannasuurimoissa.

- Paista uunissa 10 min, käännä varovasti ja paista vielä toiset 10 min. Pihvit voi paistaa halutessaan myös pannulla öljyssä, välttäen turhaa kärventämistä.

- Anna jäähtyä ennen käsittelemistä, niin vältät enimmät murenemiset.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No nonsense -pikkuleivät

Mistä ruokabloggaaja tietää, että resepti onnistui yli odotusten? Siitä, ettei ehdi räpsäistä edes pikaista kuvaa kun kuvauksen kohde on jo osittain syöty! Tällä kertaa herkutellaan ihanilla rusinapikkuleivillä, joissa on tajunnanräjähtämistakuu: pehmeän kuohkeat ja suloisen makeat pikkuleivät syntyvät bataattipohjaisesta taikinasta ilman maitoa tai munaa tai muutakaan turhaa ja maistuvat niin mainiolta, että teinpä näitä oman satsin myös ihan vaan itselleni (tosin tummilla suklaahipuilla). Säilyvät ilmatiivissä rasiassa jääkaapissa ainakin pari päivää, sopivat pakastettavaksi ja ovat myös täydellinen eväs tuleville ruskaretkille. Vinkki! Kypsennä kerralla reilumpi satsi bataattia ja pakasta n.180-200g satseja: saat taiottua tuoreen satsin pikkuleipiä supernopeasti! n. 20 kpl pikkuleipiä 1 pienehkö bataatti (n.250g kuorineen) 2/3 dl rusinoita 1 dl kaurahiutaleita 1 dl kaurajauhoa (tai jauhettuja kaurahiutaleita) 1/2 dl kookoshiutaleita 2 rkl öljyä 1/2 tl Ceylon-kanelia

Appelsiiniset manteli-bataatti -pyörykät

Eli kavereiden kesken Jokapaikan pyörykät. Täydellinen lisuke, maistuva välipala, ei lainkaan pöllömpi aamupala tai iltapala, erinomainen reissueväs - nämä pyörykät todella ansaitsevat lisätittelinsä! Mantelin ja bataatin pehmeä makeus ja appelsiinin hempeä raikkaus tekevät näistä täydellisen parin esimerkiksi kalalle, mutta toimivat tosiaan ihan sellaisenaankin tilanteessa kuin tilanteessa: myös vanhemman akuuttiin välipalanälkään! n.20 pyörykkää 1 keskikokoinen bataatti (n.350g) 1/2 dl riisihiutaleita 1 dl manteleita jauhettuna 1 rkl öljyä 1/2 appelsiinin mehu 1 1/2 dl kauramannasuurimoita - Kuori ja kuutioi bataatti ja keitä kypsäksi. Muussaa tai soseuta pehmeäksi kypsynyt bataatti, sekoita joukkoon riisihiutaleet ja anna jäähtyä hiukan. - Jauha mantelit tehosekoittimessa (tai käytä valmista mantelijauhetta) ja sekoita joukkoon kauramannasuurimot. Lisää öljy ja appelsiinin mehu, sekoita tasaiseksi. - Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele