Nämä hitusen makeat pötkylät ovat pullollaan kaikkea hyvää ja siltä ne maistuvatkin! Voit halutessasi surauttaa lohen ja omenaraasteen vielä tehosekoittimen kautta, mutta melko samettisen suussasulavia ovat ilmankin. Sopivat erinomaisesti myös pakkaseen!
15-20 pötköä
1 pkt (300g) ruodottomia pakastelohikuutioita (tai tuore lohi)
pieni bataatti tai puolet isosta (n.250g)
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl oliiviöljyä (tai muuta vauvallesi sopivaa öljyä)
1 omena raastettuna
1 yksikyntinen valkosipuli murskattuna
- Kuutioi bataatit pieneksi ja keitä kypsäksi (n.10min). Kypsennä samalla toisessa kattilassa lohikuutiot (n.10min). Kun kuutiot ovat kypsiä, murusta ne pieneksi hiutaleeksi haarukalla: tarkista samalla ettei seassa ole ylläriruotoja. Muussaa joukkoon pehmeäksi kypsyneet bataatit. Sekoita joukkoon loput aineet.
- Muotoile taikinasta märin käsin pötkylöitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, käyttäen ruokalusikkaa annosteluapuna.
- Paista 200 asteessa n.25 minuuttia. Anna kypsien pötkylöiden levätä hiukan pellillä ennen siirtelyä. Sama pätee myös kun uudelleenlämmität, lämpimänä nämä ovat hitusen turhan letkeitä.
Kommentit
Lähetä kommentti