Hullaannuin kauppareissulla kotimaisista kesäkurpitsoista ja latasin korin melkein puolilleen noita ihania pötkylöitä. Kotona jääkaapin vihanneslaatikko narisi liitoksissaan uusien tulokkaiden saapuessa, joten kesäkurpitsareseptiikkaa oli lähdettävä kehittelemään siltä istumalta. Ensiapuna syntyi tämä kesäkurpitsalla kevennetty burgeripihvi, joka tarjoillaan oliiviöljyllä ja rosmariinilla hunnutetun uunibataatin ja kesäisen kurkkusalaatin kera. Pienellä sormisuolalisällä tämä maistuu taatusti muillekin kuin vauvalle!
PIHVIT
n.15 pikkupihviä
400g jauhelihaa
1/2 kesäkurpitsa raasteena
1 rkl öljyä
1 pieni punasipuli hienonnettuna
1 yksikyntinen valkosipuli hienonnettuna
1 dl omenatuoremehua
1 dl kaurahiutaleita
mustapippuria oman maun mukaan
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä. Lisää omenatuoremehua ja anna keittyä kasaan, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
- Sekoita keskenään jauheliha, kesäkurpitsaraaste, kaurahiutaleet ja mustapippuri. Lisää sipulit ja sekoita tasaiseksi.
- Muotoile taikinasta pieniä pihvejä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa n.25 minuuttia. Huom! Jätä pellille hiukan tilaa bataattisiivuille.
BATAATTI"SÄMPYLÄT"
Muutama reilun sentin paksuinen siivu bataattia
Oliiviöljyä
Kuivattua rosmariinia (tai esim. timjamia, persiljaa tai ruohosipulia)
- Sivele oliiviöljyä bataattiviipaleiden päälle reunoja unohtamatta ja ripottele päälle rosmariini.
- Paista 200 asteessa n.15-20 minuuttia (samalla pellillä pihvien kanssa)
KESÄINEN KURKKUSALAATTI
Pieni pätkä kuorittua kurkkua
n.1/4 tl kuivattua minttua
- Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja sekoita joukkoon minttu.
Kommentit
Lähetä kommentti