Tässä mainio peruspihvi piilokasviksista ja jauhelihasta, joskin miksipä ei onnistuisi myös broilerin jauhelihasta tai vaikkapa lampaastakin. Meillä näissä jaksaa kerta toisensa jälkeen ihastuttaa nuo esiin pilkistävät ylläripalat, miten helpolla sitä joskus pääseekin. Mikäli kokkaat aloittelevammalle sormiruokailijalle, on hernemaissipaprikat hyvä keittää melko mössöisiksi ja vetäistä vielä varmuudeksi läpi tehosekoittimesta. Erinomaisia pakastettavaksi!
Noin 12 pikkupihviä
400g naudan jauhelihaa
2 porkkanaa raasteena
1 dl hernemaissipaprika
1 dl kaurahiutale
2 rkl öljyä
1 yksikyntinen valkosipuli murskattuna
mausteita mielesi mukaan, esim. mustapippuria, oreganoa, paprikajauhetta
- Kiehauta kattilassa hernemaissipaprikasekoitus tilkassa vettä.
- Möyhennä raaka jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon muut ainekset.
- Muotoile leivinpaperilla vuoratulle pellille haluamasi kokoisia pikkupihvejä ja paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti