Jos ihastuit tämän blogin ihka ensimmäiseen reseptiin, Päivänpaisteen pyöryköihin, on tässä sinulle seuraava luottoresepti! Nämä pehmoiset pallerot valmistuvat vikkelästi, sopivat aloittelevallekin sormiruokailijalle (viljat 5 kk iässä), taipuvat vallan hyvin pakastettavaksi ja ovat joko loistava lisuke lihalle tai kelpo kasvisannos sellaisenaankin.
Parsakaalia meillä maistettiin sosemuodossa jo taannoin, mutta se ei juuri tuolloin tuntunut minimiestä suuremmin innostavan ja pääsikin suorastaan unohtumaan. Kun kesä toi kaikki ihanat kotimaiset vihannekset kauppoihin, näin itse parsakaalin jälleen aivan uudessa valossa ja niin myös minimies: kiehautettu parsakaali sellaisenaan on tämän hetken suurinta herkkua, kuten myös nämä perunalla pehmennetyt pyörykät.
n. 20 pyörykkää
6 pienehköä perunaa
3 dl parsakaalin kukintoja
1 dl kauramannasuurimoita
2 rkl oliiviöljyä + hiukan pyörittelyyn
(1/2 tl valkosipulijauhetta)
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Pese, kuori ja kuutioi perunat pieniksi (n.1 cm) kuutioksi. Keitä, kunnes ovat juuri ja juuri kypsiä, eli 5-7 min.
- Sekoita keskenään kulhossa kauramannasuurimot ja öljy (ja valkosipulijauhe halutessasi).
- Jos käytät pakasteparsakaalia, sulata ne. Jos tuoretta, anna kiehahtaa kattilassa pari minuuttia. Möyhennä sitten parsakaali muutaman sykäyksen verran tehosekoittimessa. Lisää parsakaali kauramannasuurimoseokseen.
- Surauta perunat tahnaksi tehosekoittimessa ja lisää parsakaali-manna -seokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Pyörittele taikinasta öljytyin käsin pyöryköitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa n.15 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti