Tabbouleh on ihana laina libanonilaisesta keittiöstä: raikas salaatti täynnä herkullisia yrttejä, kasviksia ja yleensä bulguria, joskin monesti itse tulee käytettyä couscousta. Vauvalle eivät tuoreet yrtit sovi niiden korkean nitraattipitoisuuden vuoksi, mutta kuivattuja yrttejä käyttämällä pääsee pikkuinenkin maistamaan tätä kesäistä lisuketta. Sipuli ei varsinaisesti salaattiin kuulu, mutta itse rakastan sen tuomaa kirpakkuutta!
Tässä reseptissä salaatti taittuu sormiruokamuotoon liittoutumalla lihan kanssa, mutta lusikoidakin sitä saa ihan sellaisenaan! Reseptissä käytetty lampaan jauheliha on mainio pari minttuiselle salaatille, mutta naudan jauheliha passaa yhtälailla.
n.16 pötkylää
TABBOULEH
1 dl couscousta
1,2 dl vettä
2 rkl öljyä
1 rkl sitruunan mehua
1 yksikyntinen valkosipuli
1 tl persiljaa
1 tl minttua
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 kevät-/kesäsipuli varsineen
+
400g lampaan jauhelihaa
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
- Laita couscous kulhoon, kaada päälle kiehautettu vesi ja laita kansi päälle. Anna turvota joitakin minuutteja. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja sitruunamehu. Anna jäähtyä hetki.
- Hienonna sipulit ja tomaatit. Lisää nämä ja yrtit jäähtyneen couscousin joukkoon.
- Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Muotoile kostein käsin ruokalusikkaa mitta-apuna käyttäen pieniä pötkylöitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti