Kukkakaaliwingsit olivat yksi takavuosien hurjimmista someilmiöistä ja en tainnut tuolloin kertaakaan itse valmistaa kyseisiä herkkupaloja, mutta pääsinpä kuitenkin kukkakaaliwingsien makuun pöydässä jos toisessakin. Reseptien kirjo tänä päivänä on valtava, ja jokaiselle löytyy varmasti omaan suuhun sopiva maustekombo, oli se sitten tuhdin chilinen, hunajaisen pehmeä tai savuinen barbeque.
Päätin silti laukaista vielä yhden reseptin tämän joukon jatkoksi: vauvan omat kukkakaaliwingsit! Näissä wingseissä on hitunen makeutta, sopivasti savuisuutta, ripaus lämpöä chilistä ja sopivan napakka suutuntuma. Kylkeen vielä raikas dippi, jossa voi dippailla vaikka sormiaankin ruokailun ohessa.
n.200 g kukkakaalia
2 rkl kaurajauhoa
1 rkl mantelijauhoa
3/4 tl - 1 tl savupaprikajauhetta
3/4 tl - 1 tl valkosipulijauhetta
ripaus chilijauhetta
2 rkl öljyä
1 rkl päärynä- tai omenasosetta
1-2 tl sitruunamehua
1/2 dl - 1 dl kylmää vettä
- Laita uuni kuumenamaan 225 asteeseen.
- Irrota kukkakaalista pieniä, suuhun sopivia paloja.
- Valmista leivitystaikina: sekoita keskenään kuivat aineet, lisää öljy, sitruunan mehu ja hedelmäsose. Lisää lopuksi vesi: ensin 1/2 dl ja anna turvota muutama minuutti. Lisää sitten tarvittaessa vettä, kunnes taikina on taikinamaista, mutta kuitenkin lähes juoksevan löysää.
- Dippaa kukkakaalin palaset kauttaaltaan taikinaan ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 225 asteessa n.20 min.
MANGODIPPI
2 rkl maustamatonta jogurttia (maitotuotteet 10 kk ikäisestä)
2 rkl mangososetta
ripaus chiliä
hiukan sitruunamehua
- Sekoita ainekset keskenään ja nauti/hiero takaraivoon.
Kommentit
Lähetä kommentti