Siirry pääsisältöön

Vauvan kukkakaaliwingsit



Kukkakaaliwingsit olivat yksi takavuosien hurjimmista someilmiöistä ja en tainnut tuolloin kertaakaan itse valmistaa kyseisiä herkkupaloja, mutta pääsinpä kuitenkin kukkakaaliwingsien makuun pöydässä jos toisessakin. Reseptien kirjo tänä päivänä on valtava, ja jokaiselle löytyy varmasti omaan suuhun sopiva maustekombo, oli se sitten tuhdin chilinen, hunajaisen pehmeä tai savuinen barbeque.

Päätin silti laukaista vielä yhden reseptin tämän joukon jatkoksi: vauvan omat kukkakaaliwingsit! Näissä wingseissä on hitunen makeutta, sopivasti savuisuutta, ripaus lämpöä chilistä ja sopivan napakka suutuntuma. Kylkeen vielä raikas dippi, jossa voi dippailla vaikka sormiaankin ruokailun ohessa.

n.200 g kukkakaalia
2 rkl kaurajauhoa
1 rkl mantelijauhoa
3/4 tl - 1 tl savupaprikajauhetta
3/4 tl - 1 tl valkosipulijauhetta
ripaus chilijauhetta
2 rkl öljyä
1 rkl päärynä- tai omenasosetta
1-2 tl sitruunamehua
1/2 dl - 1 dl kylmää vettä

- Laita uuni kuumenamaan 225 asteeseen.

- Irrota kukkakaalista pieniä, suuhun sopivia paloja.

- Valmista leivitystaikina: sekoita keskenään kuivat aineet, lisää öljy, sitruunan mehu ja hedelmäsose. Lisää lopuksi vesi: ensin 1/2 dl ja anna turvota muutama minuutti. Lisää sitten tarvittaessa vettä, kunnes taikina on taikinamaista, mutta kuitenkin lähes juoksevan löysää.

- Dippaa kukkakaalin palaset kauttaaltaan taikinaan ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 225 asteessa n.20 min.


MANGODIPPI

2 rkl maustamatonta jogurttia (maitotuotteet 10 kk ikäisestä)
2 rkl mangososetta
ripaus chiliä
hiukan sitruunamehua

- Sekoita ainekset keskenään ja nauti/hiero takaraivoon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No nonsense -pikkuleivät

Mistä ruokabloggaaja tietää, että resepti onnistui yli odotusten? Siitä, ettei ehdi räpsäistä edes pikaista kuvaa kun kuvauksen kohde on jo osittain syöty! Tällä kertaa herkutellaan ihanilla rusinapikkuleivillä, joissa on tajunnanräjähtämistakuu: pehmeän kuohkeat ja suloisen makeat pikkuleivät syntyvät bataattipohjaisesta taikinasta ilman maitoa tai munaa tai muutakaan turhaa ja maistuvat niin mainiolta, että teinpä näitä oman satsin myös ihan vaan itselleni (tosin tummilla suklaahipuilla). Säilyvät ilmatiivissä rasiassa jääkaapissa ainakin pari päivää, sopivat pakastettavaksi ja ovat myös täydellinen eväs tuleville ruskaretkille. Vinkki! Kypsennä kerralla reilumpi satsi bataattia ja pakasta n.180-200g satseja: saat taiottua tuoreen satsin pikkuleipiä supernopeasti! n. 20 kpl pikkuleipiä 1 pienehkö bataatti (n.250g kuorineen) 2/3 dl rusinoita 1 dl kaurahiutaleita 1 dl kaurajauhoa (tai jauhettuja kaurahiutaleita) 1/2 dl kookoshiutaleita 2 rkl öljyä 1/2 tl Ceylon-kanelia

Appelsiiniset manteli-bataatti -pyörykät

Eli kavereiden kesken Jokapaikan pyörykät. Täydellinen lisuke, maistuva välipala, ei lainkaan pöllömpi aamupala tai iltapala, erinomainen reissueväs - nämä pyörykät todella ansaitsevat lisätittelinsä! Mantelin ja bataatin pehmeä makeus ja appelsiinin hempeä raikkaus tekevät näistä täydellisen parin esimerkiksi kalalle, mutta toimivat tosiaan ihan sellaisenaankin tilanteessa kuin tilanteessa: myös vanhemman akuuttiin välipalanälkään! n.20 pyörykkää 1 keskikokoinen bataatti (n.350g) 1/2 dl riisihiutaleita 1 dl manteleita jauhettuna 1 rkl öljyä 1/2 appelsiinin mehu 1 1/2 dl kauramannasuurimoita - Kuori ja kuutioi bataatti ja keitä kypsäksi. Muussaa tai soseuta pehmeäksi kypsynyt bataatti, sekoita joukkoon riisihiutaleet ja anna jäähtyä hiukan. - Jauha mantelit tehosekoittimessa (tai käytä valmista mantelijauhetta) ja sekoita joukkoon kauramannasuurimot. Lisää öljy ja appelsiinin mehu, sekoita tasaiseksi. - Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele

Sottapytyn seitipihvit

Full disclosure, nämä pihvit ovat suussasulavan mureita, herkullisia - ja sotkevat aivan tuhottomasti. Meillä kaikki ruoka tehdään toistaiseksi ilman munaa minimiehen saatua allergisen reaktion kananmunasta, mutta näihin voisi sidosaineeksi lisätä vielä yhden munan jos se omalle sormiruokailijalle sopii. Pinsettiotteen hallitsevalle ruokailijalle pihvit eivät tuota ongelmaa, pinsettimestari noukkii mieluusti pienemmätkin muruset pöydältä (ja myöhemmin sen alta), mutta aloittelijoille voivat tuottaa turhautumista. Toivoisin olevani suurempi kalan ystävä kuin mitä olen ja siksi koitankin aktiivisesti kehittää kalaisia reseptejä edes minimiehelle, ettei hän putoaisi samaan kalattomaan kastiin kuin molemmat vanhempansa. Olenkin ollut iloisesti yllättynyt siitä, miten mieluusti hän kalaruokiani maistelee: muistuttaa itseäkin avaamaan silmiään omille ruokaennakkoluuloille ja mahdollisesti jopa laajentamaan omaakin ruokareviiriä! Nämä pihvit eivät ole poikkeus edelliseen, vaan suor