n.20 lihapullaa
400g naudan jauhelihaa
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl öljyä
1-2 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua ruohosipulia
1-2 porkkanaa raasteena
1/2-1 bataatti
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, öljy, mausteet ja porkkanaraaste. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Pyörittele taikinasta pienehköjä lihapullia uunivuokaan; jätä pullien väliin vajaan sentin raot.
- Viipaloi bataatti vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi, ja puolita vielä viipaleet (mikäli hyppysissäsi on erityisen kookas bataatti, voi siivut leikata esimerkiksi leveiksi tikuiksi). Sujauta nämä palaset vuokaan lihapullien väleihin.
- Paista uunissa 200 asteessa n.30 min.
Kommentit
Lähetä kommentti